Suroviny:
- 6 vajec;
- olej alebo rozpustené maslo, 150 ml;
- práškový cukor, 280 gr.
- polohrubá múka, 380 gr.
- voda, 150 ml;
- 2 lyžice prášku do pečiva;
- štipka soli;
- citrónová-pomarančová kôra, 100 gr.;
- rum, 2 lyžice;
- nasekané vlašské orechy, 2 lyžice;
- hrozienka;
- kakao, 3 lyžice.
Postup:
- Vaječné bielka vyšľaháme v kuchynskom robote. Hrozienka namočíme do rumu.
- V miske si vymiešame žĺtka, rozpustené maslo (alebo olej) a cukor. Prisypeme múku a prášok do pečiva. Prilejeme vodu a pridáme štipku soli. Zmes opatrne zmiešame s vyšľahanými bielkami.
- Zmes rozdelíme do 2 misiek. Do jednej pridáme citrónovú kôru, do druhej hrozienka s rumom, orechy a preosiate kakao.
- Formu na pečenie vymastíme a pomúčime. Striedavo do nej nalievame vrstvu z jednej misky, neskôr z druhej. Pečieme cca 60 minút na 190 °C (375 F).
0 comments:
Zverejnenie komentára