nedeľa 16. júna 2013

Mramorová bábovka


Suroviny:
  • 6 vajec;
  • olej alebo rozpustené maslo, 150 ml;
  • práškový cukor, 280 gr.
  • polohrubá múka, 380 gr.
  • voda, 150 ml;
  • 2 lyžice prášku do pečiva;
  • štipka soli;
  • citrónová-pomarančová kôra, 100 gr.;
  • rum, 2 lyžice;
  • nasekané vlašské orechy, 2 lyžice;
  • hrozienka;
  • kakao, 3 lyžice.
Postup:
  1. Vaječné bielka vyšľaháme v kuchynskom robote. Hrozienka namočíme do rumu.
  2. V miske si vymiešame žĺtka, rozpustené maslo (alebo olej) a cukor. Prisypeme múku a prášok do pečiva. Prilejeme vodu a pridáme štipku soli. Zmes opatrne zmiešame s vyšľahanými bielkami.
  3. Zmes rozdelíme do 2 misiek. Do jednej pridáme citrónovú  kôru, do druhej hrozienka s rumom, orechy a preosiate kakao.
  4. Formu na pečenie vymastíme a pomúčime. Striedavo do nej nalievame vrstvu z jednej misky, neskôr z druhej. Pečieme cca 60 minút na 190 °C (375 F).

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...