Suroviny:
- lasagne, 250 gr.;
- hovädzie mäso, 500 gr;
- 1 cibuľa;
- 2 strúčiky cesnaku;
- 3 malé čili papričky;
- 2 mrkvy;
- 3 stonky zeleru;
- 2 malé cuketky;
- paradajkovo-bazalková omáčka na špagety;
- syr nakrájaný na kocočky, alebo strúhaný, 250 gr;
- soľ a čierne korenie.
Postup:
- Hovädzie mäso si dáme do teflónovej panvice a necháme osmažiť. Mal by nám postačiť tuk z hovädzieho mäsa, netreba ani pridávať olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a čili papričky.
- Mrkvy, zelerové stonky a cuketky očistíme a nakrájame nadrobno. Mrkvu a zeler pridáme k mäsovej zmesi a zalejeme paradajkovou omáčkou. Povaríme 5-10 minút.
- Plátky lasagní si predvaríme podľa inštrukcií na obale. Spodok zapekacej misky vymažeme tenkou vrstvou masovej zmesi. Vložíme prvú vrstvu lasagní. Pridáme masovú zmes, posypeme malými kúskami cukety, osolíme a opopríme. Opakujeme pre ďalšie vrstvy.
- Po pridaní poslednej vrstvy posypeme vrch syrom a vložíme do predohriatej rúry na 180 °C (350 F) na cca 18 minút. Na zapečenie syru zvýšime teplotu na konci na 260 °C (500 F) a zapečieme cca 3 minúty.
0 comments:
Zverejnenie komentára