nedeľa 14. apríla 2013

Lasagne s cuketou, mrkvou a zelerom


Suroviny:
  • lasagne, 250 gr.;
  • hovädzie mäso, 500 gr;
  • 1 cibuľa;
  • 2 strúčiky cesnaku;
  • 3 malé čili papričky;
  • 2 mrkvy;
  • 3 stonky zeleru;
  • 2 malé cuketky;
  • paradajkovo-bazalková omáčka na špagety;
  • syr nakrájaný na kocočky, alebo strúhaný, 250 gr;
  • soľ a čierne korenie.
Postup:
  1. Hovädzie mäso si dáme do teflónovej panvice a necháme osmažiť. Mal by nám postačiť tuk z hovädzieho mäsa, netreba ani pridávať olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a čili papričky.
  2. Mrkvy, zelerové stonky a cuketky očistíme a nakrájame nadrobno. Mrkvu a zeler pridáme k mäsovej zmesi a zalejeme paradajkovou omáčkou. Povaríme 5-10 minút. 
  3. Plátky lasagní si predvaríme podľa inštrukcií na obale. Spodok zapekacej misky vymažeme tenkou vrstvou masovej zmesi. Vložíme prvú vrstvu lasagní. Pridáme masovú zmes, posypeme malými kúskami cukety, osolíme a opopríme. Opakujeme pre ďalšie vrstvy.
  4. Po pridaní poslednej vrstvy posypeme vrch syrom a vložíme do predohriatej rúry na 180 °C (350 F) na cca 18 minút. Na zapečenie syru zvýšime teplotu na konci na 260 °C (500 F) a zapečieme cca 3 minúty.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...