Suroviny:
- kurací vývar, 2 l;
- 1 1/2 lyžice soľ;
- 2 poháre čerstvý špenát;
- 1/2 pohára menších cestovín do polievky;
- 1 pohár mrazená zelenina (hrášok, mrkva, kukurica);
Na guľky:
- mleté hovädzie mäso, 225 gr.;
- 1 vajce;
- 2 lyžice strúhanka;
- 1 lyžica strúhaný parmezán;
- 1/2 lyžičky sušená bazalka;
- 1/2 lyžičky sušený cesnak;
Postup:
- Kurací vývar so soľou necháme zovrieť.
- Suroviny na guľky zmiešame a robíme z nich malé guľky. Vkladáme do vriacej vody.
- Keď guľky vyplavú navrch, pridáme mrazenú zeleninu a povaríme cca 5 minút.
- Pridáme cestoviny a varíme ďalších 5 minút.
- Na koniec zamiešame špenát a necháme minútu dojsť.
0 comments:
Zverejnenie komentára