streda 24. júla 2013

Hrachová polievka s mätou

Ingrediencie:

  • 1 šálka sušeného hrachu,
  • 6 šálok vody (cca 2 l),
  • 1 šálka kuracieho bujónu,
  • 1 cibuľa,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 1 mrkva (100 g),
  • 2-3 zelerové stonky (100 g),
  • hrsť mäty,
  • 3/4 lyžice soli,
  • čierne korenie.

Postup:

  1. Hrach zalejeme vodou a necháme cez noc namočený postáť.
  2. Vo veľkom hrnci osmažíme cibuľu spolu s cesnakom.
  3. Pridáme hrach, vodu a bujón. Zakryjeme a necháme zovrieť.
  4. Znížime teplotu, necháme zakryté, osolíme, okoreníme a povaríme 60-90 minút, až hrach zmäkne.
  5. Pridáme nakrájanú mrkvu, zeler a mätu a povaríme ešte 15 minút

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...