Ingrediencie:
- 1 šálka sušeného hrachu,
- 6 šálok vody (cca 2 l),
- 1 šálka kuracieho bujónu,
- 1 cibuľa,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 1 mrkva (100 g),
- 2-3 zelerové stonky (100 g),
- hrsť mäty,
- 3/4 lyžice soli,
- čierne korenie.
Postup:
- Hrach zalejeme vodou a necháme cez noc namočený postáť.
- Vo veľkom hrnci osmažíme cibuľu spolu s cesnakom.
- Pridáme hrach, vodu a bujón. Zakryjeme a necháme zovrieť.
- Znížime teplotu, necháme zakryté, osolíme, okoreníme a povaríme 60-90 minút, až hrach zmäkne.
- Pridáme nakrájanú mrkvu, zeler a mätu a povaríme ešte 15 minút
0 comments:
Zverejnenie komentára